Dagboek RaphaŽl Waterschoot diverse overgenomen artikelen
Het leven in het interneringskamp van Zeist overgenomen uit het Handelsblad 13 02 1915


Vorige pagina | Indexpagina | Volgende pagina

is het aangeraden een kaartje tot Amersfoort te vragen op den ijzerenweg en niet tot Zeist, hetgeen een groot tijdverlies is.
Wekeleijks doen wij eene wandeling onder militaire geleide. Er zijn twee kinemas, die voor de prijs van 5 centen toegankelijk zijn. Er bestaat een doorgang van het eene kamp naar het andere, wij kunnen aldus eene binnenwandeling doen van een half uurtje. Bij droog weder is het wel aangenaam, maar als het eens regent - en wanneer regent het niet - kan men onze hedendaasgche verblijfplaats goed aan eene modderstad vergelijken, gelukkig dat elk voorzien is van een paar groote blokken. Een footbalterrein is geŽffend door de liefhebbers van dit sport en 's Zondags worden er Holland - BelgiŽ matchen gegeven door ons beste elftal tegen de kringen uit de omstreken.
En benevens de geÔnterneerde soldaten hebben wij hier nog eenige geÔnterneerde mitrailleusenhonden (bron ablhistoryforum), welke de vrienden zijn van alleman: zij loopen vrij in het kamp los, maar wagen hun ook niet buiten de pinnekensdraad. Eenige soldaten hebben vogelkens in den kost; arme beestjes die opgesloten zitten als wij; een echt zinnebeeld van onzen toestand.
Alhoewel wij geen klagen hebben in zaken van eten en verzorging, hopen wij allen om ter vurigst spoedig naar ons vrij Belgenland te mogen terugkeeren.
EO en PG

volledige tekst

Grootvader Severin De Wilde was in het kamp van Harderwijk geÔnterneerd gedurende gans de oorlog.


.