Dagboek RaphaŽl Waterschoot diverse overgenomen artikelen
Reglement van het postwezen in het gebied der etappen van het leger 2


Vorige pagina | Indexpagina | Volgende pagina

8) Postzegels worden door de Etappen-commandaturen uitgegeven.

9) Brieven uit de bovengenoemde plaatsen in BelgiŽ, alsmede uit Duitschland kunnen ook in omgekeerde richting aan de inwoner van het Etappe-gebied verzonden worden, indien bij het adresseeren op de volgende voorschriften gelet wordt.
a) Brieven uit Duitschland en het gebied van het Geneeraal Gouvernement BelgiŽ moeten van een dubbele omslag voorzien zijn. Op het binnenste open couvert moet het adres van den ontvanger staan met vermedling van de dichtbijgelegen ťtappe plaats.

Bijvoorbeeld

aan den heer N.N.
Koningsstraat nr 1 
Grammene bij Deinze.

Het buitenste couvert mag gesloten zijn en moet geadresseerd worden

An die Etappen Inspection Gent
Postlagernd
Bruessel


b) Brieven uit plaatsen van het ťtappen gebied naar plaatsen van het ťtappengebied worden geadresseerd met bijvoeging van via Etappen inspection Gent.
Voor 't overige gelden voor brieven naar het Etappen-gebied dezelfde bepalingen als onder 2,4,5,7 vermeld worden.

10) De Etappen-inspectie zorgt voor het overbrengen der brieven naar de betrokken Etappen commandaturen. Het afhalen te dier plaatse is zaak van den geadresseerde. Brieven en briefkaarten die binnen 10 dagen na aankomst bij de commandaturen niet afgehaald worden, worden ter beschikking van de burgemeester der Etappen plaatsen gesteld.

11) Kantoren van ontvangst en uitgifte zijn bij de Etappe resp plaatselijke commandaturen thans gevestigd in : Gent, Thielt, Kortrijk, Aalst, Deynze, Beernem, Oudenaerde, Geeraerdsbergen, Dendermonde, Lokeren, St Nicolaas, Ertvelde, Beernem.

12) Geoorloofd is het postverkeer met Belgische krijgsgevangenen in Duitschland, gelet op bovengenoemde regeling. Inlichtingen van Belgische krijgsgevangenen verschaft op aanvraag de "AGENCE BELGE DES RENSEIGNEMENTS POUR LES PRISONIERS ET LES INTERNES sous le patronage de la Croix Rouge de Belgique" Brussel Houtmarkt 12.

13) Zendingen die aan de hier genoemde bepalingen niet beantwoorden, kunnen aan de afzenders niet teruggegeven worden maar worden door de Etappen Inspectie vernietigd.

De Duitsche Militaire bevelhebber.