Dagboek RaphaŽl Waterschoot 1914
 

Verblijf Hulst en Sint Janssteen en reŁnie met Leonie
16 oktober 

scannen0130.jpg 176.7K

Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina

16 oktober 1914 vrijdag
Wij waren vandaag juist 6 weken uit St Nikolaas weg. Goed geslapen vannacht en goed maar mistig weeder vandaag. 
Uit onze koffers die hier stonden nemen wij andere kleeren en leggen onze boere kleederen af. In de gemeente laat ik mij scheeren. 't was 6 weken geleden, en ik begon reeds schoon op n'en boschbeer te gelijken.
Na geontbijt te hebben bij dame Van Havere vertrekken wij rond 8 uur naar Hulst waar wij om 9 uur aankomen.
Te Axel op den trein komt Papa en Albert ons vervoegen, zij waren van zin ons te Terneuzen te komen opzoeken daar wij wegbleven en zoo kwam het dat wij elkanderen onderweg tegenkwamen.
Mijn broeder Albert verwittigde mij dat Leonie Lentakcer te Hulst verbleef, zij was dus ook gevlucht en woonde dan nog in de gebuurte van St Jansteen, enfin ik was heel gelukkig dat te vernemen.We komen op ons nieuw buitengoed rond den middag toe.
Wij waren gehuisvesd bij Mr J. Van Doosselaer Blokmaker. Aan de kerk te St Janssteen. Brave menschen zonder kinderen.
Wij slapen al te zamen op matrassen op eenen zolder en betalen voor logist vuur en licht 14.00 franken per week.
Albert heeft het bombardement van Antwerpen bijgewoond, een bom is juist voor de deur zijner woonst gevallen, nadien is hij gevlucht.
In den namiddag zie ik Leonie Lentacker, aangenaam wederzien. Zij was met haar vader en zuster uit St Nikolaas, den 10 oktober , op n'en zaterdag namiddag , als de Duitschers aldaar binnenkwamen met den laatsten trein weggevlucht. te samen hadden zij dan in een spoorwegwagon gehuisd. Nu Mechelen Terneuzen wederom zijnen Treinen op Temsche liet rijden was haar vader denzelfden weg naar St Nikolaas afgereisd en hare zuster was in een klooster bij andere zusters op Hulst gaan inwonen.
Zoo kwam het dat Leonie dien avond haren spoorwegwagon.


Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina