Dagboek RaphaŽl Waterschoot 1914

19 september - 22 september Kemseke

scannen0111.jpg 160.7K

Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina

19 september 1914 zaterdag 
zie ook Verdere oorlogsontwikkelingen
Om 6 uur 's avonds appel. Ik ontvang voor de 4de maal solde. Zend kaartje naar Leonie Lentacker op. Vandaag slecht regenachtig weÍr geweest, ik verveel mij zeer.
20 september 1914 zondag
Hoor messe om 6 uur.
Van 8 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds sta ik op wacht. Om 16, in den namiddag zie ik Albert Lentacker, Leonies broÍr, per velo, ik verneem dat alles wel is met Leonie en dat haar zuster van Dendermonde thuis gekomen is. Dit stelt mij gerust. Koud weder vandaag.
21 september 1914 maandag
Appel om 8 uur, nog al goed weÍr.
Om 14 uur hebben wij buitengewonen appel; er mankeeren bij onze compagnie 11 gardes; in de twee andere compagniŽn op Stekene mankeren er 114. Dat kan tellen! Onze Overste zegt dat allen op order van den Commandant de Place van St Nikolaas zullen gestraft worden. (Ieder heeft 2 frank boete gekregen). 
Ik ontvang met genoegen de complimenten van Leonie Lentacker door toedoen van vrouw Jules Heyninck van St Nikolaas. Van 20 uur 's avonds tot 8 uur 's morgens doe ik dienst. Ik slaap op strooi in de statie van Kemseke. De gardes die nog naar Sint Nikolaas gaan zullen voortaan aangehouden worden zegt onzen commandant.
22 september 1914 dinsdag
Ik schrijf een brief naar mijn Leonie.
Appel om 3 uur. Er passeert hier een Engelsch vliegmachien. Onverwachts krijg ik bezoek van Leonie die met madame Heyninck met den trein naar Kemseke gekomen is. Dit bezoek verheugd mij zeer. Goei weder vandaag.
23 september 1914 woensdag 
(zie ook onderrichting verbod  van het in bezit hebben van fotoapparaten)
Hoor de 7 ure messe. 
Van 8 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds heb ik de wacht aan de statie van Kemseke.'t Is goed weder vandaag en er passeert wederom een vliegmachine.
Ik ontvang voor de 5de maal solde.


Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina