Dagboek RaphaŽl Waterschoot 1914

Brief van Maria Waterschoot aan RaphaŽl Waterschoot 10 september 
om dit beter te lezen vergroot via Werkbalk, beeld inzoomen.

scannen0107.jpg 91.7K

Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina

St Niklaas, 10 september 1914
Beminde Broeders
Zeer wel uwen dťpÍche deze morgen ontvangen. In begin deze week hebben wij ook uwe kaarten ontvangen. Alles is hier opperbest te St Niklaas. Tot hiertoe gaan we nog niet weg, doch heeft Papa 2 kamers gehuurd op de Klinge, in geval als het dan nood doet weten we toch waar naartoe. Vrijdag stond het er slecht voor hier te St Niklaas; er zijn er hier al zoveel gaan vluchten. In de Statiestraat alleen staan bijkans al de huizen dicht, doch daar zijn al veel vluchtelingen die terug gekomen zijn, de meeste zijn allemaal naar Holland maar ge kunt denken hoe ze daar gelogeerd zijn en daarbij zeer kostelijk! Wij gaan maar als het nood doet.
Indien ge iets van doen hebt zoo kunt gij het altijd laten weten niet waar? Want er komen bijkans alle 2 dagen boden naar hier van wegens de garde civique. Houdt u dus allen goed gezond en goede reis!
Vele groeten van allen Maria Waterschoot.
PS Wij krijgen hier geen nieuws meer al 2 dagen dat er geen treins meer rijden; hoe gaat het daar? Je weet misschien dat den burgemeester van Lokeren vast gezeten heeft maar hij is sedert gisteren al terug los. Nu is het hier precies een kerkhof te St Nicolaas daar al de soldaten weg zijn, maar 's nachts is het een lawaai; ze hebben gisteren nacht hier allemaal bootjes door gepasseerd om de bruggen te herstellen die ze doen springen hebben, maar ze zijn nog dezen middag allen teruggekeerd daar de reparatie nu al gedaan is en zoveel bootjes op wagens getrokken door 6 paarden dat de eerste op de Kettermuit waren en de laatste op de Markt, zoo verteld Papa zulle.


Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina