Dagboek RaphaŽl Waterschoot 1914

Burgerwacht gaat van Sint Andries naar Ertvelde
10 september - 11 september

scannen0105.jpg 158.7K

Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina

10 september 1914 donderdag
Appel om 10 uur.
Wij doorlopen op den middag den uitgestrekten lusthof van onze gastheer. een echt park. tien herten, wilde konijnen en hanen lopen op zijnen hof. Het is minstens 1 uur diep een 15 minuten breed gaans. De eigenaar heeft een jachtwachter voor zijnen hof alleen zoo groot is hij. Onmogelijk zoo iets te beschrijven. Hij is ruim zoo schoon als het park van Antwerpen.
Sint Andries is een schoone gemeente van 9.000 zielen. Vele schoone villas, vele rijke menschen, beboschte streek, schoone kerk.
Om 17 uur op 't appel zegt men dat we morgen vertrekken moeten.
We worden hier uitstekend gevoed; krijgen cigaren, bier en fruit in overvloed. Ik zou hier gemakkelijk mijn leven willen verslijten; zulke streek had ik nog nooit gezien.
Hierneven een cigarenbandje (niet terug te vinden in het dagboek). De cigaar heb ik natuurlijk uitgesmoord en 't waren geen stinkadores, daar durf ik op zweren, die we daar kregen, ik zou er voor mijn paart zoo een duizend gewild hebben.
11 september 1914 vrijdag
Zie ook Verdere Oorlogsgebeurtenissen
Appel om 7 uur.
We vertrekken over Brugge en Eekloo naar Bassevelde, vandaar met den tram naar Ertvelde.
 't Regent gansch den dag.
We zijn gelogeerd bij:
Henri De Smedt Hoefsmid en herbergier Bossestraat Ertvelde link
Om 5 uur appel.
We worden hier redelijk ontvangen; slapens proper , het eten kan er door, doch nogal negligent gereed gemaakt, enfin ge moogt niet vies zijn in den oorlog. Anders brave menschen van rond de 50 jaar met 4 kinderen. Ertvelde is eene arme gemeente van 3500 zielen , nogal nette kerk.

 


Vorige pagina
Indexpagina Volgende pagina